1 Aralık Dünya AIDS Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

1 Aralık Dünya AIDS Günü kapsamında  “Bilgilen, Kendini Koru, Farkında Ol, Hayatı Kazan.” mottosu ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi işbirliğinde 1 Aralık 2023 tarihinde Erzincan Kız Öğrenci Yurdu Sosyal Tesis Konferans Salonunda 30(otuz) öğrencinin katılımı ile etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Ebru BOZCU “AIDS’ten korunma yolları”, Eczacılık Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Gül ÇETİN “AIDS’ten korkma, tedavi ol!” , Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Meryem FIRAT “Yaşamın içinden vaka örnekleri” konulu konuşmalarını gerçekleştirmiştir.

Etkinlik sonrası değerlendirme anketine katılım sonuçlarına göre; öğrencilerin % 100’ü AIDS farkındalığının arttığını, % 88,9’u sunum içeriklerinin yeterli olduğunu, % 100’ü etkinliği yeterli bulduğunu, % 100’ü etkinlik süresinin yeterli olduğunu bildirmiştir. Öğrencilerin etkinlik sonrası görüşleri ise ; “ doğru bildiğim yanlışları görmüş ve anlamış oldum teşekkür ederim”, “Faydalı oldu”, “Bilgilendirici ve güzeldi”, “Çok güzel bir bilinç oluşturdular hocalarımıza çok teşekkür ederiz”, “Faydalı ve dinleme kalitesi güzeldi”, gibi ifadeler ile memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.