1.SINIF ORYANTASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon programına 104 Hemşirelik Bölümü öğrencisi ile 59 Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi katılmıştır. İki bölüm halinde gerçekleştirilen programın ilk bölümünde fakülte öğrenci girişi alanında akademik kadro öğrencilere tanıtılmış; başkanlığını SBF öğrencilerinin yürüttüğü kulüpler açtıkları stantlarda tanıtım yaparak üye olmak isteyenlerin kayıtlarını yapmıştır. Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen canlı müzik dinletisi ve eğlence sonrası programın ikinci bölümü Başöğretmen salonunda konuşmalarla gerçekleştirilmiştir. Üniversitenin tanıtım videosunun ardından Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurumsal, akademik ve öğrenci işlerinin işleyişi hakkında bilgi sunulmuş, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’nin katkısı ile bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konulu sunumda öğrencilere önemli mesajlar verilmiş, aidiyet duygusunun gelişmesinde iletişimin önemi konulu sunumun ardından EBYÜ Kariyer Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi ve bu merkez bünyesinde oluşturulan Öğrenci Danışma Bürosu tanıtıldıktan sonra, bölüm başkanları, danışmanlar, kulüp başkanları, ÖHDER Erzincan temsilcisi ve THD Öğrenci Komisyonu Erzincan temsilcisi mesajları ile program son bulmuştur. Program bitiminde öğrencilerden alınan geribildirime Hemşirelik Bölümünden 103 öğrenci katılmış ve oryantasyon programının içeriğine ve amacına uygunluğundan; öğrencilerin % 58.3’ü memnun, % 36.9’u çok memnun olduğunu belirtmiştir. Program bitiminde öğrencilerden alınan geribildirime Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 59 öğrenci katılmış ve oryantasyon programının içeriğine uygunluğundan öğrencilerin % 90’ın üzerinde memnuniyet belirtilmiştir. Bu tür etkinliklerin zaman zaman yapılması geri bildirim olarak sunulmuştur.