15-22 Kasım Dünya Basınç Yarası Farkındalık Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından hazırlanan “Dünya Basınç Yaralanmasını Önleme Günü” etkinliği 16.11.2023 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sevil KARAHAN YILMAZ ve Doç. Dr. Meryem FIRAT ile Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nadire YILDIZ ÇİLTAŞ’ın ve Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinin katılımıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında poliklinik girişinde basınç yarası farkındalığına yönelik bilgilendirme standı açıldı ve hastalar ile hasta yakınları standa davet edilerek bilgilendirmeler yapıldı. Kliniklerde yatmakta olan ve basınç yaralanması riski bulunan hastalar ile yakınlarına yönelik hazırlanan bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı, kliniklere ve yoğun bakım ünitelerine Yara Ostomi İnkontinans Hemşireleri Derneği tarafından hazırlanan bilgilendirici afişler asıldı.