3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle özel bir rehabilitasyon merkezine (Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi) Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ziyaret ile engelli çocukların ve ailelerinin yanında olmak, onlara destek ve moral sağlamak ve hemşirelik bölümü öğrencileri için farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Bu amaca yönelik bütün resmi izinler alınıp gerekli hazırlıklar yapılarak sağlıklı yaşam kulübüne üye olan 24 hemşirelik öğrencisi, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Meryem Fırat, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Papatya Karakurt, Dr. Öğretim Üyesi Sayın Şengül Korkmaz Binay ve Öğr. Gör. Sema Köse’nin katılımı ile ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ziyaret esnasında kurum çalışanları, hemşirelik öğrencileri ve en önemlisi de engelli çocuklar ve aileleri mutluluklarını ifade etmiş ve ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletmişlerdir. Beraberimizde götürdüğümüz ve üzerinde “yanınızdayız….” Mesajı yazan pasta engelli öğrenciler tarafından çok beğenilmiş ve alkışla karşılık bulmuştur. Pasta hemşirelik öğrencileri tarafından tek tek ikram edilerek onların damaklarında bir tat, ruhlarında küçük bir dokunuş olarak iz bırakmıştır.

Ziyarete katılan her birey heybesine farklı kazanımlar eklemiştir. Dönüş yolunda hemşirelik öğrencilerine ziyaret ile ilgili düşünceleri sorulmuş ve olumlu geri dönüşler ifade edilmiştir. Bu ziyaretlerin kendilerinde farkındalık oluşturduğunu ve sık sık yapılması gerektiğini ifade etmişlerdir. Ayrıca kurumda çalışan öğretmenler ve yöneticiler de çok memnun olduklarını ve her zaman iş birliğine hazır olduklarını ifade etmişlerdir.

En büyük engelin sevgisizlik olduğu ve bütün engellerin birlik olununca aşılabilir olduğu bir kez daha idrak edilmiştir. Ziyaret amacına ulaşmıştır.