25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ABD ve Ebelik Bölümü tarafından 27.11.2023 tarihinde hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı;  İl Jandarma Komutanlığında görevli astsubaylar, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları, hemşirelik bölümü 2,3 ve 4. Sınıf öğrencileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J.Asb.Üsçvş Zeynep KARACA tarafından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddet türleri, şiddet görüldüğünde başvurulacak kamu kurum ve kuruluşları, sağlanan hizmetler ve KADES uygulaması hakkında yaptığı sunum ile katılımcılara farkındalık oluşturdu.

Teşekkür belgesinin verilmesi için Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye ÖZER tarafından etkinliğe misafir konuşmacı olarak teşrif eden  Asb.Üsçvş Zeynep KARACA’ya teşekkür ederek belge takdim edildi. Şiddetin hiçbir türünün kabul edilemeyeceğini belirten Prof. Dr. Nadiye ÖZER şiddeti önlemek şiddet ortaya çıktıktan sonra yapılacaklardan daha kolay olduğunu konuşmasında vurguladı.

Etkinlik bitiminde öğrencilerden alınan geri bildirime 103 öğrenci katıldı. Geri bildirim anketinde yapılan etkinlik için öğrencilerin % 97’sinin kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığın arttığını, %90’ının yapılan etkinliği yeterli buldukları ve %88’inin etkinlik için hazırlanan sunumun içeriğini yeterli buldukları belirlendi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email