HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 4.SINIF ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencileri için 04.10.2023 tarihinde düzenlenen oryantasyon programına 89 öğrenci katılmıştır. Dr. Öğr. Üyesi Sayın Handan AYDIN KAHRAMAN’ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlamıştır. Programda açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sayın Nadiye ÖZER yapmış ve ardından 21. Yüzyıl Becerileri ile Hemşirelik Programına Bakış konulu sunumu gerçekleştirmiştir. Sunumda 21. yüzyıl becerileri, dijital çağ, yetkinliklerimiz gibi konuların önemi üzerinde durulmuştur. Ardından öğrencilerin düşünme becerileri konusunda ufkunu genişletmek amacıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ersin TÜRE tarafından Üst Düzey Düşünme Becerileri konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Sonrasında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’nin katkısı ile bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konulu sunumda öğrencilere önemli mesajlar verilmiştir. Öğrencilere lisansüstü eğitimin önemini vurgulamak amacıyla Lisansüstü Kariyer Danışmanlığı konulu sunum Dr. Öğr. Üyesi Sayın Serap SÖKMEN tarafından yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerin aklında olan sorulara cevap bulmaları amacıyla Soru-Cevap bölümü yapılmıştır. Son olarak fakülte bahçesinde kurulan stantlarda kulüp ve dernek tanıtımları ve isteyen öğrencilerin üyelik işlemleri yapılmış ve Hemşirelik Bölümü öğrencisi Veysel KARAYOL’un müzik dinletisi ile program sonlandırılmıştır.
Programdan sonra öğrencilerden alınan geribildirime 34 öğrenci katılmış ve oryantasyon programının içeriğine ve amacına uygunluğundan; öğrencilerin % 54.3’ü memnun olduğunu, % 25.7’si çok memnun olduğunu belirtmiştir.