“AKRAN MENTÖRLÜĞÜNDE ÖĞRENCİ SORUMLULUKLARI” KONULU WEBİNAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2022-2023 Eğim Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve Kariyer Danışmanlık Etkinliklerinin ikincisinde “Akran Mentörlüğünde Öğrenci Sorumlulukları” konulu webinar düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Meryem FIRAT’ın moderatörlüğünü  gerçekleştirdiği Webinara konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Seher Başaran Açıl, mentör, menti, Menti ve Mentörün sorumlulukları, mentörler için stratejilerden söz ederek Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi uygulamalarından örnekler sundu. Mentörlükte iyi bir dinleyici olmanın öneminden söz ederken 3. ve 4. sınıf öğrencilerini gönüllü mentör olmaya davet ederek kişisel gelişim ile birlikte, problem çözme, iletişim becerileri geliştirme, yardım etme gibi özellikleri öne çıkararak hemşirelikte bakım uygulamalarının geliştirilmesine katkı sunacak bir süreç olduğunu belirtti. Webinar’a 167 kişinin üzerinde katılımcı katıldı. EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi dışında başka üniversitelerden de süreç hakkında bilgi almak isteyen katılımcılar vardı.  Eğitim sonrası alınan geri bildirimlere 86 kişi katıldı. Anket değerlendirme sonucunda katılımcıların %81.4’ü eğitim kapsamını yeterli bulduğunu, %87.6’sı sürenin yeterli olduğunu, %94’ü eğitimin düzenlenmesinden memnun kaldıklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerin gelişimi desteklediği ve tekrar yapılmasının uygunluğu geri bildirim olarak belirtildi. Program sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Dr. Öğretim üyesi Seher Başaran Açıl’a tüm katılımcılar adına teşekkür belgesi sundu.