3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

3 Aralık Dünya Engellilik Günü kapsamında ortaokul çağındaki bireylere engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 08.12.2023 tarihinde Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda düzenlenen konferansa toplam 138 öğrenci katılmıştır. Etkinlik Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Papatya KARAKURT, Dr. Öğr. Üyesi Handan AYDIN KAHRAMAN, Dr. Öğr Üyesi Şengül KORKMAZ BİNAY ve Öğr. Gör. Sema KÖSE ile Sağlıklı Yaşam Kulübünün kulüp başkanı ve üyeleri ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlik kapsamında Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulunda konferans salonunda fakültemizin Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Papatya KARAKURT tarafından “Engelli Bireylerle Doğru İletişim” konferansı verildi. Konferansa 138 ortaokul öğrencisi, 10 öğretmen ve sağlıklı yaşam kulübünün 18 üyesi katıldı. Konferans sonrasında öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır. Büyük ilgi toplayan konferansımızda soru cevap yapılarak farkındalık oluşturma etkinliğin amacına ulaştığı görülmüştür.