Klinik Rehber Hemşirelik Eğitimi yapıldı.

Eğitimci Yetkinliğini Geliştirme Etkinlikleri kapsamında 2. kez düzenlenen “Klinik Rehber Hemşirelik Eğitimi” Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde Hemşirelik Bakım Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile 1-2 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Programda “Yöneticilerin Gözüyle Rehber Hemşirelik ve Beklentiler, Rehber Hemşirelik Kavramı, Etkili Öğrenme Ortamı, Ölçme Değerlendirme, Rehberlikte İletişim Öğrenciyi Destekleme Stratejileri, Uygulamada Etkili Geri Bildirim” konuları tartışmalar eşliğinde anlatılmıştır. Eğitime 50 kişi katıldı. Katılımcıların %52’si öğretim elemanı, %36’sı yüksek lisans yapan hemşire, %12’si hemşirelik alanında yüksek lisans yapan öğrenci %2’si hemşirelik lisans öğrencisidir. Sunulan konuların ardından katılımcılar tarafından kurs değerlendirilmesi yapılmıştır. Eğitimlerin her bir oturumunun ayrı ayrı değerlendirildiği anket sonucunda katılımcılar %89.9 ila %95 oranında eğitim içeriğini ve süresini yeterli bulduklarını belirtti. Katılımcılar %85,2 ila %96.6 oranında her bir sunumun kendilerine katkı sağladığını bildirmişlerdir. Program sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.