BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2., 3. ve 4. SINIF ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri için 04.10.2023 tarihinde düzenlenen oryantasyon programına 173 öğrenci katılmıştır. Öğr. Gör. Sayın Fatma Figen KARAHAN’ın sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlamıştır. Programda açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sayın Nadiye ÖZER yapmış ve ardından 21. Yüzyıl Yetkinlikleri ve Öğrenci Sorumlulukları konulu sunumu gerçekleştirmiştir. Sunumda 21. yüzyıl yetkinlikleri, iletişim becerileri, dijital çağ, liderlik gibi konuların önemi üzerinde durulmuştur.    Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sayın Sevil KARAHAN YILMAZ, öğrencilere Beslenme ve Diyetetik Bölümünün güncel durumu ve kariyer gelişimiyle ilgili mesajlar vermiştir. Sonrasında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube’nin katkısı ile bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konulu sunumunda öğrencilere önemli mesajlar verilmiştir. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sayın Meryem FIRAT tarafından ‘Akran Yönderliğine Giriş’ sunumu gerçekleştirilmiştir. Sunumda Akran Yönderliğinin nasıl gerçekleştiği ve önemi anlatılmıştır. Ek olarak, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap bulmaları amacıyla Bölüm öğretim elemanları katılımıyla Soru-Cevap bölümü yapılmıştır.

Program sonrası yapılan geribildirim anketine 59 öğrenci katılmış ve katılan öğrencilerin %20,3’ü 2. Sınıf, %30,5’i 3. Sınıf ve %49,2’si 4.sınıftır. Oryantasyona katılan öğrencilerin %96,4’ü programı yararlı bulurken %3,6’sı yararlı bulmamıştır. Oryantasyon programına katılan öğrencilerin %19,6’sı programı çok iyi/çok yeterli, %64,3’ü iyi/yeterli, %12,5’i kabul edilebilir,  %3,6’sı ise kötü/yetersiz bulmuştur.