“Hasta İle İletişim Kurmada Etkin İletişim Becerilerinin Önemi” Ders Etkinliği

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz dönemi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ders etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Hasta İle İletişim Kurmada Etkin İletişim Becerilerinin Önemi” etkinliği düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Handan AYDIN KAHRAMAN’ın moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte Erzincan Binali Yıldırım Ünivesritesi / Ali Cavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi İletişim Uzmanı Dr. Öğr. Fadime BADUR konuşmacı olarak katılmıştır. Etkinlikte iletişimin yaşamdaki yeri, etkili iletişim becerileri, hasta ile kurulan iletişimde empatinin önemi, sağlık çalışanlarının sorumlulukları, sağlık iletişiminde hemşire ve hekimlerden beklentiler konuları anlatıldı. Öğretim elemanlarının da yer aldığı etkinliğe 268 kişi katıldı. Eğitim sonrası alınan geri bildirimlere 105 kişi katılmıştır. Anket değerlendirme sonucunda katılımcıların %78’ü eğitim kapsamını yeterli bulduğunu, %72.1’i sürenin yeterli olduğunu, %74’ü eğitimin düzenlenmesinden memnun kaldıklarını ifade etmiştir. Bu tür etkinliklerin gelişimi desteklediği, çalışma hayatında da etkili olacağı geri bildirim olarak verilmiştir.