“Klinik Rehber Hemşirelik Eğitimi” Etkinliği gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Hemşirelik Bakım Hizmetleri Müdürlüğü İşbirliği ile Klinik Rehber Hemşirelik Eğitimi Düzenlendi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen KULAKAÇ’ın da eğitimci olarak yer aldığı programda; hemşirelere uygulama alanlarında öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırma, mesleki gelişimini destekleme ve geliştirme, öğrenciyi değerlendirme ve olumlu öğrenme ortamı oluşturma konularında bilgi, tutum ve beceri kazandırmak amacı ile birinci gün “Hemşirelik ve Bakı”, “Rehber Hemşirelik Kavramı”, “Ustalıktan Acemiliğe Hemşirelik Teorisi Çerçevesinde Öğrenci Hemşireler için Hemşire Rehberliğinin Önemi”, “Rehberlikte İletişim”, “Ekip Çalışması Liderlik”, “Öğrenme Alanları”, “Öğretme Yöntemleri” ve “Ölçme Değerlendirme” konuları anlatıldı. İkinci gün “bakımın örtük anlamı umursamak üzerine bir konuşma”, “Etkili öğrenme ortamı”, “Öğretim Elemanı Sorumlulukları”, “Öğrenci Sorumlulukları ve Rehberlerden Beklentiler” konularının ardından kurs değerlendirmesi yapıldı.
Eğitimin ilk gününde etkinliğe öğretim elemanları ve kursiyerlerden oluşan 52 kişi, ikinci günü 29 kişi katılmıştır. Eğitim sonrası değerlendirme formuna ilk gün 35, ikinci gün 22 kişi yanıt verdi. Eğitimlerin her bir oturumunun ayrı ayrı değerlendirildiği anket sonucunda katılımcılar %86.1 ila %94.3 oranında eğitim içeriğini ve süresini yeterli bulduklarını belirtti. Katılımcılar %74,2 ila %91.4 oranında her bir sunumun kendilerine katkı sağladığını bildirmişlerdir. Eğitim programına 18 klinik hemşiresi katıldı ve program sonunda eğitimi tamamlayan katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.