Mezun Başarı Öyküsü webinarı gerçekleştirildi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mezun İzlem Komisyonu Etkinlikleri kapsamında “Mezun Başarı Öyküsü” webinarı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 15 Nisan 2024 tarihinde çevrimiçi Zoom programı üzerinden gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz öğretim elemanlarından Dr.Öğr.Üyesi Sebahat ATALIKOĞLU BAŞKAN’ın moderatörlüğünde Hemşirelik Bölümü mezunlarından Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Candan DOĞAN, Ceza ve Tutukevi Hemşiresi Dilan ŞERBET ve Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hemşiresi Mihriban ÖREKLİ’nin konuşmacı olarak katıldığı programda “üniversite yıllarında unutulmayan anılar, mezun olduktan sonra kariyer planları, görev tanımları, fakülteden mezun olmanın profesyonelliğe sağladığı avantajlar ve mezun olacak öğrencilere öneriler” konuşulmuştur. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında Hemşireliği Güçlendirme proje alanında “Güçlü Hemşireler Güçlü Yarınlar” proje danışmanı Dr.Öğr.Üyesi Serap SÖKMEN ile proje yürütücüsü öğrenciler İrem UZUN, Buğra AYKULU, Meltem ABUL, Civan PAKSOY, Esra TAŞKIN ve Elif YILDIZ’ın hazırladıkları “ Mezunlardan mesaj var”video sunumu gerçekleştirilmiştir. Video sunumunda mezun olan öğrenciler çalıştıkları kurumlarla ilgili bilgiler vererek mezun olacak öğrencilere önerilerde bulunmuşlardır. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Nadiye ÖZER “Etkinlik kapsamında eğitim, yönetim ve özel dal hemşireliği olmak üzere üç farklı alanda mezun deneyimi paylaşıldı. Bu paylaşımlar bir sonraki dönem Cezaevi Hemşireliği alanında seçmeli ders açılması ve İlerleyen programlarda farklı lisansüstü alanlarda eğitim gören mezunların mezun olacak öğrencilerle buluşturularak akademik kariyer planlamalarında yol gösterici olması yönünde düzenlemeler yapılmasında yol gösterici olacaktır” diyerek programa emek edenlere teşekkür etmiştir. Mezunlardan Öğr. Gör. Candan DOĞAN, hemşirelik mesleğinin evrenselliğini koruyarak sürdürülmesi konusunda mesaj vermiştir. Hemşire Mihriban ÖREKLİ, deneyimlerini paylaşarak hemşireliğin yönetici rolünü ön plana çıkarmıştır. Hemşire Dilan ŞERBET, mezun olmadan önce özel dal hemşirelik alanlarından eğitim almanın öneminden söz etmiştir. Program sonunda Prof. Dr. Nadiye ÖZER ve Mezun İzlem Komisyonunda yer alan öğretim üyeleri tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmiştir. Etkinliğe öğretim elemanları ve 4. Sınıf öğrencileri katılmıştır.