9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün de içinde bulunduğu 6 programa Akreditasyon Belgeleri YÖKAK Başkan Vekilinin de katıldığı tören ile akreditasyona onay veren derneklerin temsilcileri tarafından takdim edildi.

9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü amacıyla “Yükseköğretimde Kalite Kültürü ve Akreditasyon” konulu konferans, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyük Kasap Kongre Merkezi’nde Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, ilgili fakülte dekanlarımız ve üniversitemiz akreditasyon derneklerinin temsilcileri katılım gösterdi. 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü kapsamında YÖKAK Kalite Elçisi ve Akreditasyon Elçileri Kulübü Üyesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Esra İnan da konuşma yaptı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı ve Akreditasyon Komisyonu Başkanı Prof. Dr.  Nadiye Özer  Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Mehmet Cihat Özgenel’e teşekkürü bir borç biliriz” dedi. Rektör Yardımcımız ve Kalite Koordinatörümüz Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, katılımcılara teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise 9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü’nde üniversitemizin düzenlemiş olduğu konferansa katılım gösteren Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya teşekkürlerini iletti. Başkan Vekili Çufalı, Yüksek Öğretimde Kalite ve Akreditasyon, YÖKAK’a kısa bir bakış, YÖKAK Değerlendirme Süreçleri ve Üniversitelerin durumu hakkında genel bir sunum yaptı.  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Program Akreditasyon Belgesini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Nadiye Özer akreditasyon belgelerini alarak konferans sona erdi. Konferansın ardından “Akreditasyonun Eğitimin İyileştirme Sürecine Katkısı” paneli düzenlendi. Panel moderatörü ve Hemşirelik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman’ın moderatörlüğünde düzenlenen program,  konuşmacılar Prof. Dr. Dilek Özmen, Prof. Dr. Seçkin Özden ve Prof. Dr. Dinçay Köksal’ın sunumlarının ardından sona erdi.